Hoe behandel je kniepijn

Gelukkig zijn er manieren om kniepijn te behandelen die u kunt doen na blessures. De inzakkende quadriceps is een van de lichaamsdelen die na een beschadiging gemakkelijk kunnen worden opgerekt en behandeld. Hierdoor kunt u activiteiten uitvoeren zonder al te veel pijn te hebben. Het punt is dat blessures aan de knie vaak het gevolg zijn van gewelddadige bewegingen, zoals bij voetballers die voetballen. In feite zijn de meeste blessures te wijten aan ongelukken waardoor u uw knie kunt verdraaien. Niet alleen dat, maar u moet het geblesseerde gebied soms extreem snel bewegen, waardoor er allerlei trauma’s aan het lichaam ontstaan. Of een blijvend pijnlijke knie wordt vaak veroorzaakt door overbelasting. Overbelasting kan betekenen dat u te lang te veel van uw knie hebt gevraagd. Bijvoorbeeld kniepijn in bouw.

Als u overweegt een knieoperatie te ondergaan, is het belangrijk te weten dat er een aantal dingen zijn waar de orthopedie naar zal kijken bij de operatie. U zult een MRI van uw knie moeten laten maken om te controleren op scheuren in de gewrichtsbanden, kraakbeendefecten, of erger nog, een gescheurde gewrichtsband. Bovendien hebt u een stemvork nodig om te bepalen welk bewegingspatroon het beste voor u is terwijl u nog aan het genezen bent. De stemvork is een instrument dat bepaalt hoe het lichaam een bepaald bewegingspatroon zal uitvoeren. Het instrument zorgt ervoor dat het lichaam op een bepaalde manier beweegt, die afhankelijk van de beweging kan worden omschreven als vloeiend, snel, schokkerig, abrupt, of vrijgevormd. Het resultaat is dat de pijn die u na de operatie zult voelen, aanzienlijk zal afnemen, en dat u kunt bewegen zoals de orthopeed u aanbeveelt.

tuberculose kan ook een probleem zijn waarna orthopedie u een tijd op een tuberculoseafdeling zal laten verblijven. Die behandeling vindt plaats in een ziekenhuis, en het zal moeilijk voor u zijn om te bewegen na de operatie. Dit is gebruikelijk voor een groot deel van de postoperatieve periode. Uw gewicht zal beginnen te schommelen, en het is niet ongewoon dat er water uit het operatiegebied lekt. Daarom is het belangrijk om de waterinname te controleren nadat de operatie is voltooid om dit te voorkomen. Het gewichtsverlies is niet blijvend, en het is mogelijk dat u al in week twee na de operatie weer aankomt.

Herstel is niet gemakkelijk voor welke sport dan ook. Zelfs dingen zoals eenvoudige dagelijkse activiteiten kunnen moeilijker zijn na een knieoperatie. U zult echter minder pijn beginnen te merken en uw vermogen om gemakkelijk te lopen en te bewegen zal sterk toenemen. In het begin zal het nog moeilijk zijn om normale activiteiten te doen zonder na te denken over hoe uw knie uw beweging beïnvloedt. Het volgende dat moet verbeteren is uw slaap na de operatie, omdat uw knie na de operatie vaak meer problemen geeft. Meestal zult u een katheter moeten gebruiken om het vocht uit de knie af te voeren, en dit zal gedurende enkele weken na de operatie plaatsvinden.

Als het resultaat positief is, zult u gemotiveerd zijn om door te gaan met uw revalidatie. Zelfs de kleinste verbeteringen kunnen een groot verschil maken voor uw toekomst. Als u na de operatie uw huis uit stapt en weer lekker in uw vel zit, wordt zelfs joggen en spelen met uw kleinkinderen een plezierige ervaring.

Lees meer:

Kniekruk

Last van mijn knieën

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.