Antieke Wandklokken

Een van de meest opvallende karaktereigenschappen van een oude klok is het feit dat ze de neiging heeft een aura van ‘ep420 intermitterende uniciteit’ te hebben. Een begrijpelijke onvolkomenheid als je erover nadenkt, maar als de klok er een is die zijn warmte in ons leven allang verloren heeft, dan is het geen wonder dat het een beetje deprimerend is om het geluid van het klokkenspel er uit te horen komen.

U kunt inderdaad twee methoden kiezen om uw klokken weer te laten klinken. De ene is door je klokhangers te laten vervangen. Voor de een is dat misschien wat makkelijker uit te voeren dan voor de ander, ieder zijn verhaal.

De tweede manier waar de meeste mensen waarschijnlijk niet eens aan zullen denken is het restaureren van oude klokken.

Maar zelfs als u voor deze methode kiest, zijn er een paar feiten die u eerst moet onderzoeken.

Wanneer u een antieke wandklok van een verkoper koopt, moet u zich ervan bewust zijn dat de meeste traditionele wandklokken die u tegenwoordig ziet, vrij nieuw zijn. De oude klokken die in de jaren 1700 zijn gemaakt zijn historisch, maar ze zijn meestal ook vrij nieuw. Dat betekent dat de klok die u bekijkt in de toekomst zeker aan waarde kan winnen, maar ze zullen niet zo duur zijn.

U moet één ding in gedachten houden: een dergelijk meubelstuk zal altijd duurder zijn dan moderne klokken van lage kwaliteit. Hoewel de laatste misschien bij uw huis passen, is het bijna zeker dat de eerste buiten uw prijsklasse vallen, als het een moderne klok van goede kwaliteit is die u koopt.

Maar wat hier belangrijk is, is dat de mogelijkheden voor restauratie van oude klokken groot zijn. En dat betekent dat u alle beschikbare opties moet overwegen voordat u verder gaat.

Het is goed om een gespecialiseerde antieke klokkenhandelaar te raadplegen. Zij kunnen u waarschijnlijk goed advies geven over de juiste richting die u moet inslaan om een nauwkeurige restauratie van uw klok te verkrijgen.

U kunt ook lezen en internetvideo’s bekijken over de restauratie van antieke klokken.

Sommigen gebruiken sealers, terwijl anderen borstels en poetsen gebruiken. Er zijn zelfs mensen die spuit-restauratie gebruiken, hoewel dit misschien niet de beste manier is.

Een van de dingen om te overwegen is dat u zelfs hier uw oude wandklokken prachtig kunt restaureren en dat het resultaat nog waardevoller zal zijn dan voorheen. U kunt een aantal van de nieuwe chemicaliën op de markt gebruiken en dit kan uw oude wandklokken een nieuw leven geven, vooral als u besluit ze voor een hogere prijs te verkopen.

Lees meer:

Klokkenmaker Breda

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.